Одржано такмичење Пословни изазов

Пословни изазов је такмичење ученика средњих школа у организацији програма Достигнућа младих. Нивои такмичења су: регионално, национално и такмичење западног Балкана.


Регионално такмичење је одржано у Зајечару 14. новембра 2018. На такмичењу су учествовали ученици 12 школа из југоисточне Србије. Нашу школу су представљале ученице другог разреда:Теодора Добрановић, Ања Ковачевић, Данка Масловарић и Снежана Милисављевић.


Концепција такмичења је следећа: ученици се деле у тимове (тим морају чинити ученици који се не познају)и добијају „изазов“ (реални пословни проблем који морају решити на најбољи могући начин). Задатак тимова је да осмисле БИЗНИС-ПЛАН и POWER POINT презентацију уз стручну помоћ бизнис волонтера. На крају такмичења вишечлани жири оцењује тимове на основу следећих критеријума: квалитет презентације, квалитет бизнис-плана, иновативност идеје, тимски дух и сарадња чланова тима.

Од 15 тимова изабрана су 3 најбоља. У 2 од 3 пласирана су биле ученице наше школе Ања Ковачевић и Данка Масловарић. Национално такмичење одржаће се јануара 2019. у Београду.

Аутор: Биљана Аксић, проф. економске групе предмета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *